مقالات و اخبار

آیا آجیل قند دارد؟

آیا آجیل قند دارد؟

اینکه آجیل قند دارد یا نه ؟ همواره یکی از پرتکرارترین پرسش‌ها در فضای مجازی بوده است. همانطور که می‌دانیم آجیل یکی از مفیدترین رژیم‌های غذایی است که با چربی‌های مفید، مواد معدنی سرشار، کلیسم و منیزیم انرژی فوق‌العاده‌ای را به بدن ما تزریق می‌کند. با این حال برخی از آجیل‌ها برای افراد دیابتی مناسب نیستند و برخی دیگر نه تنها قند خون را افزایش نمی‌دهند، بلکه به سلامتی بدن شما کمک شایانی می‌کنند. جالب است بدانید که انجمنهای پزشکی در سراسر جهان، مصرف آجیل را برای دیابت مفید دانسته‌اند و امروزه بسیاری از پزشکان این خوراکی را در رژیم غذایی بیماران دیابتی جای می‌دهند.

دیابت چیست ؟

انسولین هورمونی است که قند و گلوکوز مواد غذایی را به انرژی تبدیل کرده و به سلول‌های بدن تزریق می‌کند. اگر این هورمون در بدن کم باشد، قند خون نمی‌تواند وارد سلول‌ها شود و در رگ‌های شما می‌ماند. به همین خاطر سبب کم شدن اکسیژن خون شده و بدن را دچار مشکلات عدیده می‌کند. کنترل دیابت باید زیر نظر پزشک و با رعایت رژیم‌های خاص غذایی اتفاق بیفتد. پس بیش از آنکه به مطالب موجود در اینترنت اعتماد کنید برای مصرف هر چیز از پزشک خود سؤال کنید.

آیا آجیل برای افراد مبتلا به دیابت خوب است ؟

خرید آجیل برای دیابت مفید است یا مضر؟ پاسخ این سوال بستگی به این دارد که چه آجیلی مصرف می‌کنید. اگر طبق لیست بالا عمل کنید، خوردن آجیل برای شما خطری ندارد. اگر سراغ میوه‌های خشک شده و یا پسته و بادام زمینی شور می‌روید، مسلماً دچار مشکل خواهید شد. آجیل‌هایی که نام بردیم سرشار از منیزیم و چربی مفید هستند و قند موجود در آن‌ها در پایین‌ترین سطح قرار دارد. مصرف آجیل گرسنگی شما را برطرف کرده و نیازتان به مصرف مواد غذایی حاوی قند را کم می‌کند. آجیل می‌تواند میان وعده‌ای مناسب برای افراد دیابتی باشد. به شرطی که قواعد آن رعایت شده و میزان آن کنترل شود.

بخوانید : آجیل خوب از کجا بخریم

چرا آجیل برای دیابت مفید است ؟

چربی‌های مفید موجود در آجیل سبب محافظت از سیستم قلب و عروق شده و پروتئین که یکی از نیاز‌های افراد دیابتی است را تأمین می‌کند. با این حال منظور ما همه آجیل‌ها نیستند. آجیل‌های پر نمک و یا برخی میوه‌های خشک شده که دارای قند زیادی هستند، به هیچ عنوان به افراد دیابتی توصیه نمی‌شود. در اینجا بهترین آجیل برای دیابت را دسته‌بندی کرده‌ایم تا شما را در انتخاب رژیم مناسب کمک کنیم. محققان بر این باورند که مصرف آجیل دیابتی به اندازه ورزش و تحرک می‌تواند برای بیماران دیابت نوع ۲ مفید باشد:

 بادام

خواص بادام باعث شده که برای افراد دارای دیابت نوع ۲ مناسب و مفید باشد. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف ۱۲ هفته متوالی بادام خام، نقش مهمی در بهبود این بیماران دارد. بر اساس این تحقیقات بادام کمک شایانی به کنترل سطح قند خون کرده و خطر بیماری‌های قلبی را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد. ۲۰ درصد از منیزیم مورد نیاز خود را می‌توانید با مصرف بادام تأمین کنید. منیزیم موجود در بادام به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند و عملکرد مناسب عضلات را باعث می‌شود. توجه داشته باشید که بادام حتماً باید خام و بدون نمک باشد. بد نیست یک ساعتی بادام را در آب خیس کنید تا مصرف آن برایتان لذت بخش شود.

بخوانید: ارزش غذایی بادام درختی

گردو

خواص گردو باعث شده از محبوب‌ترین آجیل‌های موجود به حساب آید. گردوی خام احساس گرسنگی را برطرف می‌کند و به همین دلیل برای بیماران دیابتی که نمی‌توانند هر غذایی را در رژیم خود قرار دهند انتخابی مناسب است. فیبر، چربی‌های مفید و پروتئین موجود در گردو در کنار آلفا ایبوئیک التهابات بیماری دیابت، آلزایمر و بیماری‌های قلبی عروقی را از بین می‌برد. مصرف حدود ۷ گردوی پوستدار در وعده‌های غذایی، پیشنهاد متخصصین حوزه غذا است.

 بادام زمینی

منظور ما بادام زمینی خام بوده که تازه از پوسته خود خارج شده است. بادام زمینی کمک زیادی به سلامت قلب می‌کند و با پروتئین سرشار خود انرژی روزانه شما را تأمین می‌کند. طبق تحقیقات افراد چاق دارای دیابت نوع ۲ که کرده بادام زمینی را در رژیم غذایی خود گنجانده‌اند، کنترل بهتری بر این بیماری داشته‌اند. بادام زمینی دارای قند بسیاری پایینی است. منیزیم موجود در آن به کنترل قند خون کمک کرده و انرژی که می‌سازد نیاز شما را به غذا‌های حاوی قند برطرف می‌کند. توصیه پزشکان مصرف روزانه ۲۵ عدد بادام زمینی است.

بیشتر بخوانید: بادام زمینی چه فوایدی برای بدن دارد؟

بادام هندی

برای افراد دیابتی یک اتفاق خوشایند است که بادام هندی خطری برای بیماری قند خون ندارد و موجب سلامتی آن‌ها می‌شود. البته منظور ما بادام هندی خام است. این مغز پر خاصیت و محبوب برای قلب و عروق بسیار مفید می‌باشد. بادام هندی چربی بالایی دارد اما آسیبی به بیماران دیابتی نمی‌رساند. البته که باید در مصرف این آجیل دقت لازم را به خرج داد. مصرف بیش از حد با توجه به کالری بالا، سبب افزایش وزن شده که برای بیماران دیابتی خطرناک است. حدود ۲۵ گرم بادام هندی در روز پیشنهاد پزشکان برای عموم است.

بیشتر بخوانید: 8 مورد از فواید و خواص بادام هندی

پسته

پسته به واسطه فیبر، پروتئین و چربی‌های مفید به مانند اغلب آجیل درختی نقش مهمی در سلامتی ما ایفا می‌کند. این آجیل محبوب برای دیابت مضر نیست به شرطی که نسخه خام آن مصرف شده و از خوردن مغز پسته شور جدا خودداری شود. طبق تحقیقات مصرف پسته سبب بهبود سطح خون شده و به بدن شما برای کنترل این بیماری کمک زیادی می‌کند. مصرف روزانه ۴۰ عدد مغز پسته خام به بیماران دیابتی نوع ۲ پیشنهاد شده است.

بیشتر بخوانید: 9 نکته مهم در مورد مصرف پسته و سلامت جسمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *